Kadın Dünyası

Başhemşire Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? 

Başhemşire Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? 

 

Başhemşire mümkün olan en iyi hasta bakım hizmetlerini sağlamaktan sorumlu kişilerdir.

Başhemşire çeşitli tıbbi tesislerde çalışan hemşireleri yönetme görevi kıdemli hemşirelere verilmiştir. Başhemşire pozisyonu yeni bir düzenleme ile Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak değiştirilmiştir. Başhemşire, mümkün olan en iyi hasta bakımını sağlamaktan sorumlu kişidir. Hastanede çalışan tüm hemşirelerin yönetimi de başhemşirenin sorumluluğundadır.

Başhemşire Nasıl Olunur?

Başhemşire olabilmenin bir ön koşulu vardır. Bu koşul ilgili bölümlerde 4 yıllık eğitimin tamamlanması olmakla birlikte, başhemşire alma koşulları özel ve kamu hastanelerinde farklılık göstermektedir. Başhemşire nasıl olunur?  Özel hastanelerde kıdemli hemşireler genellikle tıp bölümünden mezun olanlar arasında tercih edilmektedir. Bazı hastaneler ayrıca deneyim ve yüksek lisans derecesi gerektirir.

Başhemşire Ne İş Yapar?

Başhemşire ne iş yapar? Sağlık hizmetlerini planlar, etkin ve verimli bir hizmet sunar, kendisine bağlı birimler ve diğer ilgili birimlerle işbirliği ve uyum içinde hizmetlerin yürütülmesini, denetlenmesini ve değerlendirilmesini sağlar.

  • Hastane müdürünün onayı ile hasta bakım hizmetlerinde çalışan personel için işyerleri planlayın.
  • Sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için her türlü ilaç, tıbbi malzeme, malzeme ve cihazın yeterli miktarda ve gerektiğinde kullanıma hazır bulundurulmasını sağlamak. Güvenli ilaç ve malzemelerin kullanımını, izlenmesini, saklanmasını, korunmasını sağlamak ve düzenli olarak kayıt tutmak.
  • Tıbbi işlemlerde ve ya sağlık hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin kullanım öncesi ve sonrası sterilizasyon ve dezenfeksiyon işlemlerini yapmak ve denetlemek
  • Hasta bakım hizmetlerinde çalışan personelin performans ve verimliliğini kurumsal politikalara uygun olarak değerlendirerek verimliliği artırıcı tedbirler almak.
  • Hizmet içi eğitim programlarını ve ilgili personel ile uyumu kurum politikaları doğrultusunda izlemek, değerlendirmek, geliştirmek ve denetlemek.
  • Mali hizmetler idari yöneticisi ile birlikte sağlık tesisi tıbbi hizmetler alanlarının temizliği, yemek sunum hizmetleri ve ziyaretçilerin planlanması.
  • Sağlık hizmetleri ile ilgili alanlarda mobilya ve demirbaşların kullanım uygunluğunu, temizlik kalitesini, kalitesini, iç düzenlemesini ve uyumunu izlemek.
  • Hastane yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu