En Çok Tüketilen Şifalı Bitki Hangisi?

En Çok Tüketilen Şifalı Bitki Hangisi?

 

İlaçların kimyasal bileşenleri ve yan etkileri göz önüne alındığında birçok insan, şifalı bitkilere yönelmekte. Evlerimizde eksik etmediğimiz pek çok şifalı bitki ve otlar bulunmaktadır. En önemli tüketme maksadımız, soğuk algınlığı, uykusuzluk, romatizma kaynaklı rahatsızlıklardan ötürü olmaktadır. Birçoğu, demleme yöntemi ile çay halinde tüketilirken, bir kısmı da toz halinde kullanılmaktadır.

Demleme yöntemi ile kullanılan şifalı bitkilere örnek olarak, ıhlamur, ekinezya ilk sıralarda gelmektedir.

Şifalı Bitkiler ile Tedavi Yöntemleri

Şifalı bitkilere verilecek örneklerin başında, ıhlamur gelmektedir. Ihlamurun sayısız faydaları bulunmaktadır. Ihlamurun faydalarını kısaca sıralamak gerekirse:

Zencefil de bağışıklık güçlendirici kök bitkilerden biridir. Toz halinde tüketildiği gibi yemeklerin üzerine de hoş bir lezzet katacaktır. Zencefilin faydaları ise şunlardır:

Son dönemlerde, yaygın olarak kullanılan bir diğer bitkilerden biri de çörek otudur. Kan şekerini düzenlerken, kansızlığı giderici özelliğe sahiptir. Yoğurt üzerine serpilerek kullanıldığı gibi börek ve poğaça üzerinde kullanımı da yaygındır. Çörek otu, yaklaşık yarım metrelik bir bitkinin dallarında bulunur. Hemen her derde deva bitkiler arasındadır.

Şifalı Bitkiler Nasıl Kullanılmalıdır?

Şifalı bitkiler, zararsız gibi görünse de bazı durumlarda, kullanımı sakıncalı olabilir. İlaç etkileşimi yapabilirken, alerjiye neden olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka bir doktora danışmak faydalı olacaktır.

Örneğin: Çörek otu, fazla kullanıldığı takdirde, vücutta yarardan çok zarar meydana getirebilir. Çörek otunu her gün kullanmak yerine, gün aşırı kullanmak yerinde olacaktır. Antioksidan özelliği ile tercih edilecek bitkiler arasındadır.

Ihlamur ise demleme yöntemi ile kullanılacak çaylar arasındadır. Soğuk kış günleri mutfaktan eksik edilmeyen, en çok tüketilen çaylar arasındadır.

Zencefil, yemek ve salatalara lezzet katarken, bir başka kullanım şekli de ballı karışımlar halinde tüketmektir.

 

Facebook Comments Box
Exit mobile version