Lezzetli TariflerÖneriyoruz

Evde Barbekü Sosu Yapmak

Evde Barbekü Sosu Yapmak

Evde Barbekü Sosu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Dünyanın en popüler soslarından biri barbekü sosudur. Barbekü sosunda ketçap, sirke ve domates ana malzemelerdir. Ancak elma sirkesinin barbekü sosuna ayrı bir tat verdiğine dair bir efsane de vardır. Evde kendi barbekü sosunuzu yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Ayrıca, baharatın işlenmiş versiyonlarını satın almaktan daha sağlıklı olabilir.

Barbekü sosu genellikle ketçapla aynı malzemelerden yapılır: domates, şeker ve sirke. Bununla birlikte, her bir bileşenin nasıl hazırlandığı konusunda farklılıklar vardır. Örneğin, elma sirkesi zararlı bakterileri yok etmek için her zaman çiğ veya kaynatılarak kullanılır. Esmer şeker de beyaz şekerden daha sık kullanılır. Ürüne daha koyu bir renk ve daha zengin bir tat verir. Ev yapımı barbekü sosunuza eşsiz bir tat vermek için baharat da ekleyebilirsiniz.

Kendi barbekü sosunuzu evde yapmak işlenmiş versiyonları satın almaktan daha sağlıklı olabilir, çünkü çeşniye hiçbir koruyucu eklenmez. Ayrıca, barbekü sosunun lezzetini, restoranlarda sizin için seçtikleri şeyleri beğenmek yerine kişisel tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz! Her yerdeki barbekü tutkunları, evlerinde en sevdikleri barbekü soslarını yaparak iştahlarını kolayca karşılayabilirler.

Evde Barbekü Sosu Yapmanın Tarifi

Barbekü sosu, birçok yemekte kullanılabilen popüler bir çeşnidir. Esas olarak domates sosundan yapılır, ancak baharatlar ve tatlandırıcılar gibi diğer malzemeleri de içerebilir. Bazı insanlar barbekü sosuna farklı bir tat vermek için sirke ekler. Barbekü sosunu evde hazırlamak için öncelikle sosu sirkeli mi yoksa sirkesiz mi tercih edeceğine karar vermek gerekir.

Daha sonra, kullanacakları domates tabanının türüne (taze veya konserve domates) karar vermeleri gerekecek. Seçtikleri domatesleri ya püre haline getirebilirler ya da sadece doğrayıp bir tavada koyulaşana kadar pişirebilirler. Bazları hazırlandıktan sonra geriye kalan tek şey diğer malzemeleri karıştırıp sosu istenilen kıvama gelene kadar kaynatmaktır.

Barbekü sosu genellikle ketçap, şeker ve sudan yapılır. “Barbekü” adı barbekü anlamına gelir – bu nedenle et yemeklerinde kullanımına dayanan bu çeşnin adı. Bazıları ketçap ve şekeri suyla karıştırarak kendi barbekü sosunu yapmayı tercih ederken, bazıları marketten hazır satın alır.

Ayrıca, standart olandan farklı malzemelere sahip olabilen tatlı ve baharatlı gibi farklı barbekü sosları vardır. Hatta bazı insanlar barbekü sosuna farklı bir tat vermek için sirke bile ekler. Malzemeleri ekledikten sonra geriye kalan tek şey, karışımı kullanıma uygun hale gelene kadar kaynatmaktır.

Bazıları kendi barbekü sosunu ketçap ve şekeri suyla karıştırarak yapmayı tercih ediyor. Bununla birlikte, mağazada önceden satın almakla karşılaştırıldığında daha kalın bir tutarlılık istiyorsanız, kendiniz yapmak zaman alabilir. Alternatif olarak, yemekleriniz için daha hızlı bir şeyler istiyorsanız, önceden hazırlanmış barbekü sosu satın alabilirsiniz.

Sosunuzu nasıl yaparsanız yapın, tabanınız hazırlandıktan sonra tek yapmanız gereken baharatlar veya tatlandırıcılar gibi istediğiniz diğer malzemeleri karıştırmadan önce karışımı istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatmak. Daha kalın bir kıvam, hamburger veya sosisli sandviç gibi en sevdiğiniz yiyeceklere uygularken daha lezzetli bir eşlik sağlarken, daha ince bir kıvam, patates kızartması veya diğer kızarmış yiyecekler için mükemmel bir daldırma sosu sağlar.

Barbekü sosları genellikle üzerine uygulanır. Barbekü olarak bilinen açık ateşte pişirilen etler, bu sosları tesiste servis edilen etlere uygulayan restoranlarda yemek yiyen müşterilere servis yapmadan önce etin yüzeyine farklı bir lezzet katabilirler. Hatta bazı insanlar, restoranlarındaki satışları artırmak için bireysel müşterilerin zevklerine daha iyi hitap edebilmek için farklı tatlar ve baharatlar kullanarak ısmarlama soslar bile yaratırlar.

Uygun sıcaklıklarda etlere uygulandıktan sonra – müşterinin etini ne kadar iyi pişmiş istediğine bağlı olarak – soslar yeterince kalınlaşacak ve böylece müşteriler daha sonra masasında servis edildiğinde az pişmiş et konusunda endişelenmeden farklı lezzetinin tadını çıkaracaktır.

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu