Anne-Aile-Çocuk

Evliliğin Kaçıncı Yılı Çocuk Yapılmalı?

Evliliğin Kaçıncı Yılı Çocuk Yapılmalı?

 

Hayat başlı başına zorluklarla dolu bir dönemdir. Bu yaşanan süreçte de özellikle evlilik ve çocuk yapma dönemleri bir yetişkin için dönüm noktalarıdır. Kimilerine göre hayat planlı programlı kimilerine göre de akışına göre yaşanır. Ama işin detayına girildiğinde özellikle de çocuk sahibi olma konusu gündemdeyse mutlaka planlı olunmalıdır. Evlenen bir çiftten etrafı kısa sürede çocuk sahibi olmasını bekler. Ancak bu bir bekleyiş olarak değil de; çiftin hazır olup olmadığı halinin çok daha önemli olduğudur.

Evliliğin 3. yılında çocuk sahibi olmanın uygun zaman olduğu ilgili kişilerce belirlenmiştir. Çünkü evliliğin ilk 2 yılı birlikte yaşamaya alışma, evliliğe alışma ve aile olan arkadaşlarla bir kaynaşma dönemidir. Bu dönem zarfında kadın da erkekte bu duruma ısınma dönemi geçirirler. Genelde evliliklerde ilk yıl aynı evde birbirini tanıma dönemi olduğundan sıkıntılı geçer. Bu sıkıntılı döneme bebek detayını sokmaksa önerilmemektedir.

Çocuk Sahibi Olmada Yaş Faktörü Nedir?

Evliliklerde ilk yıllar zor ve alışma dönemi kolay değildir. Üstüne üstlük çiftin yaşları küçükse bu birbirine alışma kısmı biraz daha uzun sürer. Kendi açısından gelişimini tamamlamadan evlilik hayatına geçen bir çift için değil çocuk yapmak öncelikli olarak kendini geliştirmek önemlidir. Özellikle kadınlarda 18 yaş öncesi evlilikler maalesef ki hala gündemdedir. Aynı şekilde bir erkek için de 21 yaş öncesi evlilikler vardır ve evlilik zorluğu bu yaş grubu için sıkıntılı geçmektedir. Konu anne baba olmaksa bu yaşlar kesinlikle atlatılmış olmalıdır.

Çocuk Sahibi Olmak İçin Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Çocuk sahibi olmak istemek; sadece istek değil, planlı olmanın, hazırlıklı olmanın sonucu sonrası harekete geçilmesi halidir. Zira dünyaya küçük bir canlı gelecek ve onun ihtiyaçları bitip tükenmeyecek listelere sahip olacaktır. Bu da atlanılamaz bir gerçek olan kurulan ailenin bir çocuğun bakımını üstlenebilecek gelir düzeyine sahip olması halidir. Masraflar hamilelik süreci ile başlar, doğum sonrası hızlanır ve büyüdükçe devam eder. Bir kadın ve erkeğin çocuk bakmak için psikolojisinin hazır olup olmadığı mutlaka tartılmalıdır.

Yeni doğan bir bebek eve tüm zamanı kendi lehine çevirerek gelir. Ve o andan itibaren hayat çocuk etrafında dönmeye başlar. Bu da demek oluyor ki, kadın ve erkeğin çocuk sahibi olmadan önce mutlaka hazır olmaları gerekliliğidir.

  • Evliliğin ilk yılları çocuk sahibi olmak için erkendir.
  • Bir çift çocuk sahibi olmadan önce mutlaka kendilerini gözden geçirmeli, hayatlarını planlamalıdır.
  • Bir çift ilk yılı atlattıktan sonra evlilik ve birlikte yaşama sürecine alışmış olacaktır.
  • Çocuk sahibi olmak için bireysel olarak da gelişimini tamamlamış bir anne baba ihtiyacı vardır.

Mesele çocuk yapmak değil, mesele ileride yetişkin olacak bir bireyi hayata hazırlamaktır. Hem gelişimi ve psikolojisi düzgün birey yetiştirmek iyi bir anne babadan karşılanabilir.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu