Menstruasyon Öncesinde Görülen Sıkıntılar
Menstruasyon Öncesinde Görülen Sıkıntılar
Beslenme İle Menstruasyon Öncesinde Görülen Sıkıntıları Azaltmanın Kolay Yolları
Sağlıklı beslenme ile menstruasyon öncesinde görülen sıkıntılar daha az hale getirilebilir. Bazı besinlerin doğrudan ağrıları ve şikayetleri azaltıcı etkisi vardır.
Beslenme ile menstruasyon öncesinde görülen sıkıntıları azaltmanın kolay yolları çok sayıda kadın tarafından merak edilir. Özellikle bu dönemde meydana gelen yorgunluk, bel ve baş ağrıları, kabızlık, halsizlik, kendisi stres altında hissetme gibi durumlar ortak şikayetler arasında sayılır. Bu dönemde gelen iştah artması ve tatlı krizleri da kadınların muzdarip olduğu konulardandır. Bunları azaltmak ise mümkün olup bunun için beslenme önerileri ve doğru beslenme uygulaması yapılmalıdır. Böylece yaşanan sıkıntılar daha az hale gelecektir.
Beslenme İle Menstruasyon Öncesinde Görülen Sıkıntıları Azaltmak Mümkün
Menstruasyon öncesi beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Bu dönemde kilo alımını önlemek adına normal öğünler parçalara bölünerek tüketilebilir. Gün içerisinde üç ana ve üç ara öğün yapılmalı ve böylece kan şekerinin dengede olması sağlanmalıdır.
Ara ve ana öğünlerin içerisinde kompleks yapıda olan karbonhidratlar tercih edilmelidir. Bunlar kan şekerini daha yavaş yükseltici etkiye sahiptir. Bu amaçla tam tahıllı ürünler, esmer pirinç, kepekli makarna gibi seçimler yapılabilir. Böylece tokluk süresi daha uzun olacaktır.
Tatlı krizlerini önlemek adına meyveli ve sütlü tatlılar porsiyon kontrolü koşuluyla tercih edilebilir. Bundan daha sağlıklı olması adına sıcak çikolata da içilebilir.
Menstruasyon Öncesi İçin Beslenme Önerileri
Sıkıntıları azaltmak için menstruasyon öncesi beslenme önemlidir. Bu süreçte yüksek yağ içeren besinlerden uzak durulmalıdır. Kalsiyum alımına dikkat edilmeli ve süt ile süt ürünleri tüketimine öncelik verilmelidir. Böylece ilerleyen yaşlarda görülecek kemik rahatsızlıklarına karşı da önlem alınmış olacaktır. Süt seçerken daha fazla kalsiyum içermesi sebebiyle yarım yağlı ya da yağsız sütler tercih edilmelidir. Bu dönemlerde kahve ve çay tüketimi sınırlandırılmalıdır. Bunlarda bulunan kafein kişinin kendini stresli hissetmesine sebep olabilir. Gün içinde üç bardak çay kahve yeterlidir. Menstruasyon döneminde vücutta demir eksikliği fazla olduğundan kırmızı ızgara et tüketmeye özen gösterilmelidir. Demir anemisi olan kişiler bunun için ilaç tedavisi görebilirler.