Magazin Dünyası

Hamdi Akın'dan Gençlere İş Hayatı Öğütleri

Akfen Holding tarafından 1999 yılında kurulan TİKAV, toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediği Bireysel Gelişim Programı’nda (BGP) 350 öğrenciye ulaştı. 

Program ile bursiyer öğrenciler üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür-sanat ve toplum hizmeti programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılıyorlar.

BGP’nin yaz programı kapsamında gençlerle buluşan ve sorularını cevaplayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gençlere “Hayattaki fırsatları yakalamak çok önem taşıyor. Hayatta şans da, şanssızlık da herkese eşit miktarda gelir. Ama şansın ayağınıza geldiğini fark edebilmeniz için sizin çalışıyor ve uyanık olmanız lazım” öğüdü verdi.

Akfen Holding tarafından 1999 yılında kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindiği Bireysel Gelişim Programı’nda (BGP) 350 öğrenciye ulaştı.

Her iki yılda bir Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan üniversitelerde okuyan ve mülakatlarla seçilen 25 öğrencinin alındığı programlarda 4 yılın sonunda üniversitenin hangi bölümünde olursa olsun çoğu uluslararası geçerliliği olan 30’a yakın kişisel gelişim sertifikası ile mezun olunuyor.

TİKAV’ın Bireysel Gelişim Programı kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencisi olan 12 TİKAV bursiyeri Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile buluştu.

 

HAMDİ AKIN: “ŞANSIN AYAĞINIZA GELDİĞİNİ FARKETMENİZ İÇİN İŞİNİZE ODAKLI OLMALISINIZ”

Bursiyerler ile buluşmasında iş hayatında gelen fırsatları değerlendirmenin önemine değinen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Hayattaki fırsatları yakalamak çok önem taşıyor. Hayatta şans da, şanssızlık da herkese eşit miktarda gelir. Ama şansın ayağınıza geldiğini fark edebilmeniz için sizin çalışıyor ve uyanık olmanız lazım. Eğer o sırada siz uyuyorsanız o şansı kaçırırsınız. İşinize odaklı olmalısınız. Eğer işinize konsantreyseniz o şansı mutlaka yakalayacaksınız. Sizin için “ne şanslı” diyecekler. O şansı kendi hayatınızda görüp, fırsatları değerlendirmeniz sizi başarıya götüren yolun eşlikçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gençlere iş dünyasında başarılı olmak için “önce uluslararası olmak zorundasınız” öğüdünü veren Hamdi Akın, “Ne yapın edin İngilizce dilini öğrenin. Eğer uluslararası olursanız vatana ve millete daha hayırlı bir birey olursunuz. Ve kendinizden büyük insanlarla arkadaşlık yapmak zorundasınız. İş bile kuracaksanız muhakkak ortaklarınızdan birisi sizden 10-15 yaş büyük olsun. Bu sayede büyük insanlardan para vermeden tecrübe satın alırsınız. Sizin gençliğiniz ve ortağınızın tecrübesi birleştiğinde çok verimli fırsatlar yakalayabilirsiniz” dedi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAYI AMAÇ EDİNİYOR

TİKAV, Bireysel Gelişim Programı kapsamında özellikle toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindi. Bu çerçevede üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar bursiyer öğrenciler çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür- sanat ve gönüllü hizmet programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştiriyorlar.

Üniversite hayatları boyunca üç buçuk yıl devam eden BGP ile öğrenciler 40 ayrı programa katılırlarken, BGP öğrencilerinin %95’i kısa sürede iş hayatına atılıyor.

 

1999 YILINDAN BU YANA UYGULANAN PROGRAM

Bireysel Gelişim Programı ilk olarak 1999 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açıldı. 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinde uygulanmaya başlandı.

2009 yılında, eğitim kaynaklarına ulaşmada fırsat eşitliği yaratma hedefini benimseyen TİKAV, bu amaç doğrultusunda Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde on yılını doldurmuş üniversitelere yöneldi ve Elazığ Fırat Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitelerinde projeyi uygulamaya başladı. Bireysel Gelişim Programı, 2010 yılından bu yana Fırat Üniversitesi öğrencilerine uygulanıyor.

 

RAKAMLARLA BİREYSEL GELİŞİM PROGRAMI

Öğrencilerin BGP süresince katıldıkları program sayısı: 40

BGP’ye katılan öğrenci sayısı: 350

Mülakata katılan öğrenci sayısı: 150

Kabul edilen öğrenci sayısı: 25

Yıllık başvuru sayısı: 750

BGP süresi (yıl): 3,5

Toplam program saati: 995

 

 

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Hakkında:  

Sürdürülebilir refahın ancak ekonominin yanı sıra insana ve topluma yatırımla mümkün olduğunu benimseyen Akfen Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini Akın Ailesi tarafından 1999 yılında kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) bünyesinde yürütmektedir.

TİKAV, çağımızın hızla değişen bilgi dünyasında yenilikçi bir anlayış ile ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yaparak toplumun değişime uyum sağlamasına çözüm bulmayı, gelişime liderlik edecek bireyleri topluma kazandırmayı ve sosyal sorumluluk bilincinin yayılmasına öncülük etmeyi amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda TİKAV, yürüttüğü uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle genç kuşaktan bireylerin bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmayı; sağlıklı yaşama bilincini geliştirmeyi ve günümüzün çevresel sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde; lise ve üniversite öğrencileriyle, iş dünyasından kişilerle, gençlerle, dağ köylerinde yaşayan çocuklarla, kadınlarla, muhtarlarla, engelli yakınlarıyla, hastanelerde tedavi gören çocuklarla ve onlara refakat eden annelerle olmak üzere toplumun farklı kesimleriyle buluşan TİKAV; ayrıca pek çok okulun onarımını da üstlenmiştir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu