Yaşam Tarzı

2023 Kurban Bayramı Kaç Gün Tatil?

2023 Kurban Bayramı Kaç Gün Tatil?

 

2023 Kurban Bayramı, 27 Haziran Salı arife günü  yarım gün, diğer günler tam gün tatil olacak. Toplam 4,5 günlük bir tatil süresi gündemdedir. Resmi bir açıklama gelmese de Kurban Bayramı ‘nın 9 gün tatil olacağı da öngörülüyor. 26 Haziran Pazartesi günü de tatil ilan edilip, hafta sonu ile birleştirilirse 9 günlük bir tatil söz konusu olabilir.

Kurban Ne Anlama Gelir?

Allah ‘ a yakınlık niyeti ile kesilen beş hayvana ( koyun, keçi, sığır, deve, manda ( camus ) ) verilen isim Kurbandır.  Kurban, mali bir ibadettir. Kurban, Hanefi Mezhebine göre vaciptir. Hz. Allah Kuran ‘ ı Kerimde ” Rabbin için Namaz kıl, Kurban kes ” buyurmaktadır ( Kevser Suresi, 2. Ayet ) Kurban, sadece kurban olmaya uygun hayvanı kesmekle eda edilir.

2023 Kurban Bayramı

Kurban Bayramları, miladi takvim ve hicri takvim arasındaki zaman farkı nedeni ile her yıl  10 gün ileriye gitmektedir. Diyanet ‘ in yaptığı açıklamaya göre,  2023 Kurban Bayramı tarihi belli oldu. 27 Haziran Salı, Kurban Bayramının başlangıcına denk geliyor.

Kurban Bayramı’nın Önemi

Bayramlar, insanları birbirine yaklaştıran birlik ve beraberliğin en üst safhada yaşandığı kutsal günlerdir. Kurban Bayramı’nın en önemli özelliği ise bize yardımseverlik ve empati duygularımızı en güzel şekilde yaşatmasıdır. Kurban Bayramı, toplumsal dayanışma için de en güzel örnektir.  Manevi duygularımızın coşkulu bir şekilde yaşandığı bu bayramda, dayanışma ve merhamet adına pekiştirmeye katkı sağlar.

2023 Kurban Bayramı Hangi Günlere Denk Geliyor?

Kurban bayramı 2023 yılında hangi günlerde olacak.

  • 27 Haziran Salı, Kurban Bayramı Arifesi
  • 28 Haziran Çarşamba, Kurban Bayramı 1. gün
  • 29 Haziran Perşembe, Kurban Bayramı  2. gün
  • 30 Haziran Cuma, Kurban Bayramı 3. gün
  • 1 Temmuz Cumartesi, Kurban  Bayramı 4. gün

Her sene biraz daha öne gelen Kurban Bayramı tarihleri bu şekildedir.

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu