Kadın Dünyası

Botoks Nedir Nasıl Yapılır?

Botoks Nedir Nasıl Yapılır?

 

Yaş ilerledikçe yüzde kırışıklıklar ve ince çizgiler ortaya çıkmaya başlar. Rahatsız edici bu problemleri yok etmenin en kolay ve en güvenilir yöntemlerinin başında botoks gelmektedir. Birçok estetik operasyonda kesme işlemi gerçekleştirilir. Ancak, botoks uygulamasında kesme işlemi bulunmamaktadır. Uygulama esnasında herhangi bir ağrı veya acının olmaması da avantajlı yönlerinden biridir. Ayrıca migren ağrıları ve aşırı terleme gibi tıbbi problemler için de botoks uygulaması tercih edilmektedir.

Botoks Nasıl Yapılır?

Yaşlanma ile birlikte mimik kaslarının kasılması sonucunda kırışıklıklar ve çizgiler meydana gelir. Botoks uygulanan bölgelerde bu kasların kasılmasına neden olan sinyaller bir süreliğine felç olmaktadır. Böylece kas hücrelerinin kasılması önlenmiş olur. Kaslardaki sertleşme oranı da en aza indirilmiş olur. Anormal kas kasılmalarının da durması sonucunda yüz kaslarının bir süreliğine gevşemesi sağlanır. İnce çizgi ve kırışıklık oluşumu da durdurulmuş olur. İşlem sırasında ilk olarak bölgeye lokal anestezi kremi sürülmektedir. 20 dakika sonra botulinum toksini seyreltilir ve nöromusküler dokuya enjekte edilir. Ufak dozlarda iğne uçlu iğneler yardımıyla bölgede yer alan kaslara enjekte edilmektedir. Ortalama 15 dakika süren bu işlem sonucunda botoks uygulaması tamamlanmaktadır. Ortalama 2 ila 3 gün arasında etkisini göstermeye başlamaktadır.

Botoks Uygulanabilen Bölgeler Nelerdir?

Botoks uygulaması belirli bölgelere yapılmaktadır. Bu bölgeler şu şekildedir:

  • Yüzde ince çizgi ve kırışıklıkların yer aldığı tüm bölgelere
  • Yaşlanma ile boyun bölgesinde beliren dikey çizgilere
  • Ağız çevresine
  • Burun ve çene ucuna

Çene ucuna uygulanan botoks sayesinde kare yüz şekli kalp ve üçgen biçimine yaklaştırılır. Böylece simetrik bir görünüm elde edilebilir.

Botoks Yaptırmanın Riskleri Var mıdır?

Dünyadaki en zehirli maddeler arasında yer alan botulinum toksini, aynı zamanda başarılı bir proteindir. Ancak yanlış uygulamalar sonucunda solunum yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilmektedir. Bu yüzden botoks sırasında son derece küçük dozlarda enjekte edilmelidir. Uzman bir doktor tarafından FDA standartlarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Aksi durumda ölümcül sonuçlar doğurabilecektir. Bu nedenle uzman bir doktor haricinde bu işlem yaptırılmamalıdır. Ayrıca belirli kas hastalığı bulunan kişiler, emziren anneler ve hamile kadınlar kesinlikle yaptırmamalıdır.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu